Veelgestelde vragen:

1. Welke documenten heb ik nodig voor mijn visumaanvraag?

Voor uw visumaanvraag via Visum voor China hebt u nodig:

  • uw originele paspoort (dus géén fotokopie!);
  • 2 recente, goedgelijkende pasfoto's;
  • het volledig ingevulde aanvraagformulier;
  • uw reisschema of vliegticket;
  • een hotelbevestiging;
  • voor het aanvragen van een zakelijk visum ook een uitnodiging, KvK-inschrijving en werkgeversverklaring

2. Mijn paspoort verloopt vlak na mijn geplande reis naar China. Heeft dat gevolgen voor mijn visumaanvraag?  

Ja. Uw paspoort moet nog minstens 6 maanden geldig zijn na de einddatum van het aangevraagde visum. Is dit niet het geval, dan moet u eerst een nieuw paspoort laten maken voordat u een visum kunt aanvragen.

3. Ik heb de laatste jaren veel gereisd. Daardoor staat mijn paspoort helemaal vol met stempels en visa. Is dat een bezwaar?  

Ja. Uw paspoort moet nog minstens twee naast elkaar liggende lege pagina’s bevatten. Is dit niet het geval, dan moet u eerst een nieuw paspoort laten maken voordat u een visum kunt aanvragen.

4. Kan ik via Visum voor China ook een visum aanvragen als ik geen uitnodiging heb?  

Ja. Dat doet Visum voor China voor u als dit nodig is. Houd u hierbij wel rekening met een langere verwerkingstijd. Neemt u even contact met ons op voor de meest actuele verwerkingstijd. 

5. Kan ik via Visum voor China ook een toeristisch visum aanvragen als ik langer dan 15 dagen naar China wil? 

Ja. U mag met een toeristisch visum maximaal 30 dagen in China verblijven. 

6. Kan ik via Visum voor China ook een visum aanvragen als ik mijn paspoort niet voor drie weken wil afstaan ?

Nee. Visum voor China heeft uw paspoort gedurende de volledige aanvraagperiode nodig. Kunt u uw paspoort niet voor drie weken missen, neemt u dan contact met ons op.

7. Kan ik via Visum voor China ook een visum aanvragen als ik in Nederland woon, maar een Belgisch of Duits paspoort heb? 

Ja. De aanvraagprocedure is voor u precies hetzelfde. Dit geldt voor iedereen met een Schengenpaspoort. Als u een ander paspoort heeft, neemt u dan even contact met ons op. 

8. Kan ik via Visum voor China ook een visum aanvragen als ik wel een Nederlands paspoort heb, maar in Belgie of Duitsland woon? 

Ja. Omdat wij uw paspoort aangetekend naar u terugsturen, duurt het echter wel iets langer voordat u uw visum in huis hebt. Beschikt u over een alternatief postadres in Nederland? Laat het ons weten (bijvoorbeeld via een begeleidend briefje). Wij zorgen er dan voor dat u uw paspoort op het juiste adres ontvangt.

9. Ik wil mijn paspoort liever persoonlijk afleveren en ophalen bij Visum voor China. Is dat mogelijk? 

Ja. Als u geen gebruik wilt maken van aangetekende verzending per post, kunt u uw paspoort afleveren en ophalen op het kantoor van ons moederbedrijf BRIC Travel. Het adres:

BRIC Travel B.V.
Kabelweg 21
1014 BA Amsterdam

10. Ik wil graag dat mijn paspoort wordt klaargelegd op Schiphol. Is dat mogelijk? 

Ja. Als u vanaf Schiphol reist, kunnen wij uw paspoort klaar laten leggen bij de balie van Avia Partner (voorheen Holland Handling - in vertrekhal 2, tegenover balie 9). Reist u via een andere luchthaven, dan is deze extra service helaas niet mogelijk.

11. Wat is een double entry of multiple entry? 

Een double entry visum geeft u het recht om China 2 maal in en uit te reizen. Dit kan binnen een periode van 3 of 6 maanden. Een mulitple entry visum is een visum dat 6 maanden of een jaar geldig is en u het recht geeft om in dit jaar China zo vaak als u wilt in en uit te reizen en maximaal 90 dagen per half jaar in China te verblijven. Visum voor China regelt de uitnodiging en het visum voor u.

12. Hoe vul ik het visumformulier in voor een double entry of mulitple entry? 

U dient de gehele periode in te vullen, waarbij de eerst ingevulde datum uw datum van aankomst is van uw eerste reis. Afhankelijk van de duur van het visum dient u een maand, drie maanden of een jaar in te vullen bij datum van vertrek uit China.

13. Ik ga werken in China, welk visum kan ik aanvragen? 

Gaat u werken in China dan dient u een uitnodiging voor een werkvisum aan te vragen bij uw Chinese werkgever. De medewerkers van BRIC Travel informeren u daarna graag over de verdere aanvraagprocedure. Tel. nr. 020-623 46 12

Visum voor China.nl is onderdeel van Startpunt Holding
© 2012, Visum voor China 
KvK Amsterdam 02071689 - BTW nr. NL8095.18.065.B.01